Покойник се изповяда в некролога си 18.07 | 13:39

Вал Патерсън предварително си подготвил текста, публикуван след смъртта му във вестника

От Диана Цветкова

Некрологът може да се окаже последната възможност за хората да разберат какъв наистина е бил починалият им близък. Такъв е случаят на 59-годишен мъж от САЩ, който направил разтърсващи признания в некролог, който подготвил още преди смъртта си.

Семейството и приятелите на Вал Патерсън с изненада открили, че докторантурата му, която си мислели, че е защитил безпроблемно, всъщност се дължи на документна грешка на Университета в Юта – изпратили му чужда диплома, а той е изкарал едва три години обучение.

"Това, което наистина се случи е, че когато отидох да си платя една такса, момичето, което работеше там е объркало нещо с документите и две седмици по-късно по пощата дойде дипломата за доктор на науките. Дори не завърших висшето си образование", признава той.

Патерсън е починал от рак на 10 юли. Седмица по късно в Salt Lake Tribune е публикуван некрологът му, който мъжът подготвил в първо лице още през миналата есен.

А в текста, освен за нечестно придобитата докторска степен, той си признава, че веднъж дори е откраднал.

"Оказва се, аз съм човекът, който открадна касата от Motor View Drive Inn през юни 1971 година. Можех да си замълча, но исках да снема този товар от плещите си", пише Вал Патерсън.

Единственото нещо, за което вече покойният мъж казва, че съжалява е, че "се чувствах непобедим, когато бях млад и пушех", а цигарите са му докарали тежката болест.

"Сега, за да стане още по-зле, ограбих моята любима Мери Джейн. Можеше още едно-две десетилетия двамата да остаряваме заедно, да се радваме на всички малки неща, които обичаме и да имаме щастливи мигове", пише Патерсън. По-късно вдовицата му Мери Джейн каза пред KSL-TV, че всичко в посмъртното му признание е истина.

Водещи

Най-четени