Покъртителни факти за сънищата 01.09 | 20:00

Сънят е най-лечебното средство срещу умора и стрес

От iNews.bg

На всеки е ясно, че сънят е средството, което ни подмладява и ни възстановява от стреса. Това е единственото време, в което тялото изпада в абсолютен покой и си набавя нужната енергия. Не случайно поддръжници на източните философии и духовни учения смятат, че той е най-ефикасната медитативна практика за постигне на цялостно развитие на личността - физическо, умствено, духовно и емоционално. От него зависи не само нашето оцеляване, но и здравословното ни психическо и физическо състояние.

Представяме ви втората порция интересни факти за сънищата, които ще ви изумят и с които си заслужава да се похвалите пред приятелите си.

1. Не можем да четем на сън, нито да разпознаваме часа...

2. … но пък по време на сън хората достигат до действителен оргазъм. По интересното обаче е, че при жените подобни явления могат да съпровождат както еротични сънища, така и такива с нееротично съдържание.

3. Първоначално значението на думата "кошмар” се свързвало със зъл дух на жена, която обезглавявала хора през нощта, докато спят.

4. Един от най-често сънуваните сценарии е как половинката ни изневерява.

5. Мъжете сънуват много по-често представители на своя пол, отколкото такива на противоположния. Изследвания показват, че близо 70% от героите в сънищата на господата са други господа, докато тези, явяващи се на сън на дамите са с приблизително еднакво съотношение на мъже и жени. Това обяснява друг интересен факт - защо сънищата на мъжете се отличават с много висок процент на агресивност. Останалите интересни факти вижте в Jenite.bg.

Водещи

Най-четени