Предсказания за Новата 2012-та 02.01 | 13:07

На 21 декември галактиката ни започва да се движи по друго трасе на спираловидната си траектория

От Кремена Бедерева

На 21 декември галактиката ни започва да се движи по друго трасе на спираловидната си траектория, тъй като Слънцето завършва поредната си обиколка през дванайсетте зодиакални съзвездия, чиято продължителност е 26 хиляди земни години.
Това е една от причините за мрачното тълкуване на календара на маите, че именно започналата вчера година ще отбележи свършека на света.
Доц. Петър Балабанов, преподавател по археология в Нов български университет, припомня пред БНР, че човечеството е свидетел на подобни прогнози през почти цялата си история.

"Краят на света е предсказван от много хора, предсказван е за 1000 г. от новата ера, за 2000 година от новата ера, според Нострадамус, според Библията, но всичките тези изчисления нямат по себе си нито един научен аргумент. Всичко това е една хипотеза какво би било ако...", смята доц. Балабанов.

Астролози и ясновидци смятат, че човечеството е на прага на т.нар. планетарно възнасяне, на квантов еволюционен скок, който осигурява всеобщо благополучие на по-различно от сегашното енергийно ниво. Според тях, този скок ще направят всички земни жители.
Светлана Тилкова - Алена направи уговорката, че няма самочувствието на тълкувател на посланията на маите и че коментира темата като астролог, разбиращ от вибрациите на числата и аспектите на планетите. Тя подчерта, че тълкуваният от най-различни хора период от календара на маите завършва на 23, а не на 21 декември 2012 г.

"Самата 2012 година като вибрация е обвързана с глобална промяна, което означава, че на нас ни е наложено от планетите и от вибрацията на годината да я предприемем, но най-напред в себе си. Хората, които са вътре в духовното знание знаят, че това нещо се случва периодично на планетата и то не може да бъде фиксирано с точно определена дата", обяснява още астроложката.
"Календарът на маите от една страна е приключил, защото не са могли да го довършат, защото са били унищожени точно преди да започне новото им броене. Този поврат фактически, който го очакваме през 2012 година е започнал и ще бъде отварянето към нещо ново. Дай Боже да е позитивно. Аз съм сигурна, че те са били подготвени да продължат и ако са имали време със сигурност щяха да продължат календара си. Просто при тях времевия отрязък си е времеви отрязък, както при нас седмиците, месеците", разказва още Алена.

Водещи

Най-четени