Президентски хеликоптер остана без гориво при полет 25.01 | 10:36

Държавният глава на Чили кацна аварийно на магистрала

От Олга Андреева

Чилийският президент Себастиан Пинера се е приземил принудително в събота на магистрала в южната част на страната, след като хеликоптерът му останал без гориво във въздуха, съобщи АП.

Държавният глава на Чили се ползва с репутацията на човек на риска, тъй като въпреки предупрежденията на екипа, грижещ се за безопасността му, продължава да пилотира сам хеликоптер.

Непланираното кацане, което можеше да постави в риск живота на хора, разгневи много депутати, които в понеделник казаха "стига" на ексцентричното поведение на президента.

Представител на опозицията дори призова да се проведе разследване дали президентът не е нарушил законите на страната с кацането на обществено място, както и да се даде отчет колко са стрували на данъкоплатците спасителните разходи.

Самият Пинера се опита да омаловажи случилото се, като заяви, че кацането е било планирано и, че: "За съжаление автомобилите и хеликоптерите имат нужда от гориво".

Само че видео на инцидента, заснето от местен жител, разкрива, че кацането на магистралата едва ли е планирано. Пинера се обажда за помощ и малко по-късно на мястото пристига полицейски хеликоптер с резервно гориво.

 

Водещи

Най-четени