Развалена риба и лешници с червеи срещу 35 евро куверт за Нова година 02.01 | 14:42

Те посрещали 2013 г. в някогашния Палат на социалистическата република в селището Подари

От Кремена Бедерева

Развалена риба и лешници с червеи били сервирани на близо 600 души в Румъния, които решили да посрещнат Нова година в някогашния Палат на социалистическата република в селището Подари на брега на река Жиу, съобщават румънски вестници.

В менюто на стойност 150 леи (около 35 евро) били включени риба, пуешка пържола, свинска пържола и десерт. Вместо това обаче на празнуващите били предложени развалена риба и лешници с червеи.

Гостите вдигнали скандал, някои чупили чаши и чинии, а персоналът, уплашен от реакцията на хората, избягал. На телефон 112 били получени серия обаждания.

Някои от гостите не пожелали да си развалят празника и влезли в кухнята на ресторанта, където си приготвили храна с продуктите, които намерили в хладилниците, допълва БТА. Други били твърде ядосани и си тръгнали с обещанието да се оплачат в Комисията за защита на потребителя.

Палатът на социалистическата република се простира на терен от 200 хектара точно на брега на река Жиу.

Преди време палатът бе собственост на бизнесмена Динел Нуцу - бивш собственик на футболния отбор Университатя Крайова, и настоящ собственик на протоколната къща на семейство Чаушеску в Крайова.

В момента Палатът на социалистическата република в Подари е собственост на друг бизнесмен от Крайова, пише в. "Ромъния либера" без да уточнява.

Най-четени