Риалити шоу с орли разчувства интернет потребителите 04.04 | 13:30

Над 11 млн. души в 130 държави следят живота на птиците

От Нели Минчева

Ново риалити шоу се превърна в хит в интернет. Предаването проследява живота на семейство орли, тяхната всекидневната борба за оцеляване, любовните им истории и гледната точка към света буквално от птичи поглед.

Към момента шоуто може да се похвали с повече от 11 млн. гледания в 130 страни по света, съобщава Ройтерс.

В центъра на вниманието са двойка орли в Декора, Айова, отглеждащи своето поколение. Първото им яйце е снесено през февруари, след съвсем кратко в гнездото били забелязани и други, а след седмици очакване малките орлета се появили на бял свят.

Идеята за излъчването на живо в интернет на съдбата на пернатото семейство е на биолога Боб Андерсън, ръководител на организацията Raptor Resource Project. Той инсталирал уеб камера, насочена към гнездото им. Излъчването на риалитито продължава и в момента на този адрес http:/www.ustream.tv/decoraheagles.

Според 60-годишния Андерсън интересът на интернет потребителите към историята на орлите се дължи на доброто качество на видеото, което позволява наблюдение отблизо на величествените птици.

По думите му чудото на технологиите се свързва с чудото на природата и, наблюдавайки по този начин птиците, хората възприемат чувство за собственост и съответно стават по-загрижени към природата.

Водещи

Най-четени