Русите сервитьорки обират бакшишите 14.05 | 14:48

Тайната рецепта на печелившата сервитьорка е червено червило-руса коса-големи гърди

От Олга Андреева

Ако работите като сервитьорка и се чудите как да изкарате повече пари от бакшиши, ето един полезен съвет – сложете си червено червило, изрусете си косата и ... си увеличете бюста.

Съвестните дами, които са се надявали, че с усмивка и добро обслужване ще си заслужат голям башкиш, ще останат разочаровани от резултатите от проведено проучване, цитирано от британската преса.

Оказва се, че мъжете са много по-склонни да проявят щедрост към слаби жени с едър бюст. "С две думи бакшишът расте пропорционално на гърдите", заключава Майкъл Лин, анкетирал 374 сервитьорки за размера на бюста им, годините, цвета на косата, атрактивността и съотношението между талия и бюст.

Естествено, това важи само при клиентите от мъжки пол. Жените не показват никакво предпочитание към поощряване с бакшиши на русите сервитьорки.

Проучване във Франция по същата тема пък установява, че мъжете по принцип са по-склонни да дават бакшиш от жените (43 към 30%). И въпреки, че и французите оставят повече пари на русите сервитьорки, предпочитат да се женят за брюнетки, отбелязва DigitalJournal.com.

Проучване от 2008 г. още разкри, че 50% от французите се женят за жена с различен цвят на косата от този на повечето си гаджета. А гаджетата обикновено са руси, защото се възприемат за по-палави и забавни.

Водещи

Най-четени