Рускиня изтормози студенти с 23-часов изпит по ядрена физика 04.07 | 12:21

Ландиш Зарипова вероятно е била пияна. Не позволявала дори да се ходи до тоалетна

От Диана Цветкова

Че ядрената физика е тежка материя, спор няма. Предметът обаче се превърна в истинско мъчение за руски студенти, които бяха принудени от преподавателката им да стоят близо денонощие в университетската зала – на изпит.

Достойното за рекорд на Гинес препитване се е състояло в Казанския университет, а възпитаниците на висшето училище обвиняват физичката, че е била пияна.

Ландиш Зарипова строила студентите за устен изпит в 10 часа сутринта, а последният от тях си тръгнал в 8:30 ч. на следващия ден, съобщава вестник "Московски комсомолец".

Тя дори не позволявала на студентите да напускат залата, за да отидат до тоалетна, а на всичкото отгоре дори най-големите отличници не издържали изпита.

След мъчителния изпит студентите разказват, че Зарипова очевидно е била пияна, защото лъхала на алкохол.

"Към края на изпита всички седяхме абсолютно изтощени. Тя излизаше от време на време, отиваше в съседната стая, където пиеше, връщаше се обратно при нас и започваше да ни говори за нейната фирма", разказва един от изпатилите студенти пред изданието.

Деканът на Факултета по физика обаче отрича преподавателката да е била под въздействието на алкохол и обяснява, че дългите изпити не били "необичайни" за университета.

"Бих я уволнил, ако я видя пияна", казва той. Все пак по случая е назначена проверка, но преподавателката в момента е в отпуска.

Водещи

Най-четени