Сбъдва ли се пророчество? Комета колкото Пловдив лети към Земята 29.10 | 12:59

Тя ли е предвестникът на Апокалипсиса?

От iNews

Комета колкото град Пловдив с рога на дявол лети към Земята. Учените обясняват, че космическият пришълец има вулкан на гърба си, откъдето идва и неговата аномална форма. За последните четири месеца той е изригвал два пъти. При последната му активност на повърхността вулканът е изхвърлил тонове лед и прах, които образували чифт рога.

Криовулкан

Кометата е наречена 12P/Pons-Brooks. Тя е от типа на криовулканичните или студени вулкани. Има твърдо ядро с приблизителен диаметър от 30 километра, изпълнено със смес от лед, прах и газ, наричани криомагма. Ядрото е заобиколено от облак от газ, наречен кома, който изтича от вътрешността на кометата. Когато тя се доближи близо до слънцето, се нагрява от радиацията и ядрото й изригва бурно, изстрелвайки мразовитите си вътрешности в космоса през големи пукнатини.

Някои експерти се пошегуваха, че кометата изглежда като космически кораб от научната фантастика като Хилядолетния сокол от "Междузвездни войни".

Вселена

Американски астролози обясняват, че кометата не е шега работа. Защото във вселената действал метафизичният закон – каквото на небето - това и на земята. Т.е. всичко случващо се в Космоса носи отражение и в живота ни. Конкретно ледената комета носила лоша поличба. На 21 април 2024 г. тя ще може да се наблюдава с невъoръжено око. Около тази дата може да избухне война, но този път с участието на САЩ в Азия, пише "Телеграф".

Българският астролог Трифон Николов направи коментар в социалните мрежи, че всеки път, когато тази комета се е доближавала към Земята, Чичо Сам е започвал някаква война. Последно това се е случило във Виетнам. Според Николов догодина има голяма опасност от военен конфликт в Азия. "Всички може да се сетят, че това евентуално е Тайван”, прогнозира астрологът.

Тълкувания

Кометите са обект на тълкувания от доста векове по цялата земя, в това число на Острова на костенурката, както индианците наричат САЩ. През 1958 г. индианецът Бяло Перо дава 9 важни събития – знамение, които, ако видим, то значи вече иде краят на човечеството, и по-точно неговата четвърта раса. Той предрича в аванс силните земетресения, коронавируса и ред други събития. Едно от откровенията говори, че на небето ще се появи "синята звезда Кашина”, като тя също ще бъде поличба за наближаващия апокалипсис. Предполага се, че това ще бъде комета, видима от по-голямата част от планетата ни.

Тълкуватели, както на четиристишията на Нострадамус, така и на апокалипсиса на Йоан Богослов, също изтъкват, че общото в тях е, че се говори за небесен знак около Второто пришествие на Христос. "Не гледайте небето, защото ще се съблазните от това, което ще видите там", казвал евангелистът св. Йоан.

Водещи

Най-четени