Свръхвъздействащи фотографии на умиращи животни (16+) 17.01 | 10:20

Трогателни образи за битката, която всяко живо същество води с поемането на първия си дъх

От Георги Тотев

Темата за живота и смъртта неизменно съпътства творчеството на мнозина артисти - художници, скулптури, фотографи. Тя е и дълбоко заложена в поредицата от снимки на фотографката Иса Лешко, именувана "Възрастни животни".

В трогателен черно-бял разказ написан през обектива ѝ, Лешко ни запознава с животни, които са на финалната права на живота, на крачка от последния си миг на тази земя. Техните трогателни образи ни разказват за битката, която всяко живо същество води с поемането на първия си дъх, до издишането на последния.

Вдъхновение за този проект Иса черпи от своята майка, която преди години е диагностицирана с Алцхаймер. Тази болезнено близка среща с фаталното заболяване изправя фотографката очи в очи с тленността на всичко живо на този свят и неизбежния край на всяко едно живо същество.

Лешко пречупва тази тема през собствената си призма и бяга от хората като се пренася в царството на животните, където законите на природата важат със същата сила. Въздействащата мощ на фотографиите ѝ е неоспорима и определено всеки кадър е способен да разбие сърцето ви от мъка. За да вникнете напълно в идеята на Иса, разгледайте нейните черно-бели снимки в Div.bg.

Най-четени