Сладките храни ни правят по-добри 31.10 | 20:36

Проучване сочи, че хората, които ядат сладкиши, са по-склонни да работят като доброволци

От Елена Кирилова

Американски изследователи от държавния Университет на Северна Дакота установиха, че хората, които ядат повече сладки храни, са по-склонни да бъдат се държат добре с околните, съобщава Health.com.

Учените достигнали до този извод, след като провели серия от експерименти с цел да сравнят вкусовете на хората и поведението им в зависимост от храната, която ядат.

Един от тестовете показал, че тези, които били яли шоколад, били по-склонни да работят като доброволци, както и да помогнат на човек в нужда, в сравнение с тези, които били хапнали чипс.

Друг тест показал, че хората са склонни да вярват, че тези, които обичат сладки храни, са доста по-приятни и отзивчиви.

Учените твърдят, че сладките храни могат да помогнат за поддържане на доброто настроение. Ето защо често наричаме приятните хора "сладки" и свързваме вкуса с определено поведение.

Водещи

Най-четени