Софиянци ще посрещнат "July morning" на Витоша 30.06 | 21:20

През цялата нощ ще вървят и безплатни автобуси от кв. "Хладилника"

От Елица Елефтерова

И София ще посрещне подобаващо "July morning". Това ще стане на Витоша в компанията на група "Д2", Тома, а водещ ще бъде Денис Ризов. Посрещането на изгрева в планината ще бъде на хижа "Алеко", съобщиха от "Витоша ски", които осигуряват извънреден график на лифта от кв."Симеоново" до х. "Алеко" за събитието.

Всички софиянци и гости на града могат да посетят събитието с лифта от кв."Симеоново" до х."Алеко". Той ще работи извънредно - от 18.30 ч. до 21.30 ч. днес и от 6.00 ч. до 12.00 ч. на 1 юли, информира БТА.

За целта са предвидени преференциални цени на билетите - в едната посока 4 лв. "Д2" ще започнат да свирят в 23.00 ч. днес. Вход за събитието няма. До сутринта ще има и диджей, който по време на изгрева - около 5.50 ч., ще пусне популярното парче "July morning".

През цялата нощ ще вървят и безплатни автобуси на градския транспорт от кв. "Хладилника". За хората с автомобили е предвиден безплатен паркинг на първа лифтова станция в кв. "Симеоново". Има и осигурена възможност за палатков лагер.

Събитието е в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата - 2019. Хижа "Алеко" ще бъде отворена цяла нощ и ще може да се използва от посетителите. За търсещите екстремни приключения е предвидено изкачване на Черни връх с планински водачи по определени от тях маршрути.




Водещи

Най-четени