Спагетите изкуство идват от Русия 03.09 | 18:47

И изглеждат впечатляващо

От Ивайло Коралски

Руският художник Сергей Пакхомов създава изключително любопитно изкуство, състоящо се в изготвянето на миниатюри от спагети.

Въпросният използва различни видове паста, за да създава модели на автомобили, самолети, лодки и дори цели градове от макароненото ястие.

Изкуството, което създава руският художник обаче, не е нещо ново – хората, участващи в канадския шампионат по моделиране на мост от спагети още преди години са открили, че пастата може да бъде използвана и извън териториите на кухненската обител.

Спагетната идилия за Сергей стартира преди шест години, когато той започва работа като PR агент за руска рекламна компания.

След като му възлагат задачата да изготви креативна реклама за марка руски макарони, една вечер на Сергей Пакхомов му хрумва идеята да създаде различни фигури от макарони.

Впоследствие идеята му е отхвърлена, но концепцията за изготвяне на фигури от макарони се настанява в съзнанието му като ефектен вирус и след като изучава работата на творци, използващи за създаването на своето изкуство материали като фиде и ригатони, решава да се посвети на алтернативния художествен похват.

Към днешна дата Сергей вече има в колекцията си над 30 различни миниатюри, изготвени от спагети, част от които са изключително комплексни.

Сергей доставя своите материали от супермаркетите и използва всякакви видове паста – от обикновени спагети и лазаня, до фарфале.

Всеки модел коства на руския артист между 20 и 30 часа, в зависимост от комплектността на въпросния.

Сергей разкрива, че най-много усилия му е коствало изготвянето на малък автомобил. И по-точно извивките на седалките, плюс врати, които се отварят.

Проектът обаче, който му е отнел най-много време, е малък град – за изготвянето му талантливият художник е отделил период от скромните три години.

Днес Сергей е патентовал своето спагетно изкуство, за да може то да му носи и финансово вдъхновение.

Изкуството на Сергей Пакхомов във фотографии бихте могли да разгледате тук.

Водещи

Най-четени