Стоматолог купи зъба на Джон Ленън 07.11 | 11:17

Канадецът ще изложи ценната вещ, за която плати 19 500 лири, в кабинета си

От Олга Андреева

Намери се купувач на пуснатия на търг зъб на Джон Ленън. Канадски стоматолог е платил впечатляващите 19 500 лири на провелия се аукцион във Великобритания.

На търга бяха предложени вещи, свързани с музиката и киното, които са били собственост на бившия шеф на музикалната компания Creation Records Алан Макги, съобщи Digital Spy.

Зъболекарят Майкъл Зак е наддавал за ценната вещ по телефона и сега, след като вече я притежава, възнамерява да я изложи в кабинета си.

"Щом научих, че този зъб се продава, реших, че трябва да го имам", заяви стоматологът, който е автор на няколко книги за зъбите на знаменитости.

Зъбът беше продаден за почти двойно по-висока сума от очакваните 10 000 лири, но от аукционната къща признаха, че им е било много трудно да определят стойността на лота, тъй като това е най-странното нещо, което са продавали.

През 60-те години на миналия век бившият член на Beatles дава зъба си на икономката си Дот Джарлет, а тя го дава като сувенир на дъщеря си, която била почитателка на групата.

Водещи

Най-четени