Странността като изкуство 04.09 | 13:22

Новата книга на Ripley ще ни представи плеяда колоритни персонажи и техните алтернативни номера

От Ивайло Коралски

Икономическата криза определено не се отразява добре върху индустрии като строителството и машиностроенето, но подобни времена всъщност са адски подходящи за популяризацията на странностите.

Или поне така твърди Едуард Мейер от музеите Ripley Entertainment. "Ние сме в рецесия, факт. Но истината е, че тя всъщност ни помага. В подобни времена хората винаги търсят нещо, което да ги развесели."

Именно поради тази причина последната книга на Ripley, "Download The Weird”, се радва на изключителен успех.

На нейните страници, например, може да бъде открито творчеството на британски художник, което е толкова малко като размери, че може да бъде видяно единствено с лупа.

"Това е едно от най-невероятните изкуства, които съм виждал", споделя Едуард Майер.

В книгата може да бъде открит и изключителният номер на Лю Фей от Китай, който прокарва змии през носа си в продължение на 30 години.

За подобни, крайно алтернативни творци, няма по-голямо уважение, от това да бъдат отбелязани в книгата на Ripley.

В чудесния хартиен носител е разгледан и случаят с Жената-вамп Мария Кристерна.

"Гледате я на снимка и няма никакъв шанс да си помислите, че тя може да бъде чудесна, добродушна и щедра личност.", споделя Едуард Майер за колоритната дама на четири деца.

Както е модерно напоследък, в книгата има количеството секции, които могат да бъдат сканирани чрез смартфони и таблети. Подобни действия ще отключат значително количество допълнително дигитално съдържание.

"Всичко, което сме побрали в книгата е действително. Всеки случай трябва да предизвика и изумление в читателя. Всъщност, желаем цялото семейство да бъде смаяно."

За финал ви предоставяме видео, запечатало един от уникалните случаи, споделени в книгата:

Водещи

Най-четени