Табу на "Интелектуалните" подаръци по случай 8 март 06.03 | 16:03

Ето какво очакват представителките на нежния пол от половинките си за празника

От Лазар Тодоров

Господа, а вие вече избрахте ли как да изненадате половинката си по случай 8 март? Всяка дама, колкото и да отрича, обича да бъде изненадвана с подаръци от своя любим.

За да няма разочаровани сред нежния пол, разберете към какви подаръци да се насочите и какви да избегнете в случай на несигурност.

Цветята си остават най-популярния и желан подарък за руските жени по повод Международния ден на жената 8 март, съобщи агенция "Интерфакс". "Интелектуалните" подаръци като билети за театър или книги не се харесват както от жените, така и от мъжете.

Проучване на общественото мнение, извършено от "Левада-Център" сред 1603 души в 130 населени места на Русия, показва, че повече от половината от мъжете планират да подарят на любимите си цветя. Тези данни обаче в известна степен се разминават с очакванията на жените, които се асоциират с тривиалност сред нежния пол.

Всеки пети от анкетираните мъже ще поднесе на жена си бонбони, козметика или парфюм, като тези подаръци са очаквани от малка част от жените.

Някои от жените биха искали за 8 март пари или бижута, но такива са готови да им поднесат едва 9% от мъжете. Колкото до мобилните телефони, те са рядкост сред предвидените подаръци от мъжете.

На дъното в класацията са т.нар. интелектуални подаръци за 8 март. 2 процента от мъжете са купили билети за театър за 8 март, а 1% от мъжете ще подарят на любимите си книга, касета или диск, на които ще се зарадват 2% от дамите, съобщава БТА.