Така ли изглеждат най-бляскавите кучета в света!? (СНИМКИ) 25.04 | 16:02

Резултатът от изкуството да подстригваш кучета

От Пламена Вълчева

Докато за някои хора представите за щастливо куче са то да бъде нахранено и да му е уютно, за други сресването е най-малкото нещо, което стопаните могат да направят за домашния си любимец.

Представете си внимателно сресана козина и грижливо направена прическа за вашия четириног приятел. Според Пол Нейтън това е символ на елегантността, която трябва да излъчва едно куче, предава Daily Mail.

И все пак няма определена порода кучета, които излъчват красота, достойна за модели – пудели, кокершпаньоли, териери, всяко куче има свой чар и обаяние.

"За да се постигне перфектната прическа, красотата трябва да бъде диктувана от хармонията. Изкуството за подстригване на кучета е не само в това да се подчертаят чертите на животното, които да внасят баланс в начина, по който изглежда. Трябва да съществува и дълбока връзка между фризьора и животното", споделя експертът Жорж Бендерски.

Той събира в една колекция фотографии на елегантно фризирани кучета, преди да ги качи да дефилират на сцена. Това не е първото занимание на известния коафьор. Той издава и книга, в която събира колекция от снимки на кучета на известни личности от Ню Йорк, които са поискали процедура за разкрасяване на любимците си.

Определено сме сигурни, че не на всички хора ще им се понрави кучето им да изглежда така, но със сигурност ще има желаещи за такива процедури. Разгледайте всички снимки в галерията ни и преценете сами дали бихте потърсили услугите на кучешки коафьор.

Водещи

Най-четени