Това може да направят само руснаци - пребиха мечка, взеха я за пазач 27.08 | 13:25

Василий Дубенко и Алексей Павлович не разбрали, че това е животно

От Антония Михайлова

Служители на челябинския металургичен завод, които прекарвали отпуска си в Полша, пребиха мечка в Татранския национален парк.

Животното е претърпяло множество шевове, като само девет са на главата. Освен това му отстранили счупен нокът, съобщил местният портал Humbug.pl, цитиран от КМ.ru. Руските люде били на екскурзия в Полша.

Сигнал за произшествието постъпил към служителите на парка от туристи, които съобщили, че двама мъже бият мечка с юмруци. "Разбира се, ние не проверихме това съобщение, но повтарящите се сигнали ни накараха да се намесим", признали работниците в резервата.

На място те открили звяра, лежащ в безсъзнание, и двамата окървавени руски граждани – Василий Дубенко и Алексей Павлович. Челябинците обяснили, че не си купили билет за вход и взели животното за преоблечен служител на парка.

"Не знаехме, че това е мечка. Искахме само да го фраснем два пъти в мутрата, за да избягаме, но се завърза схватка...", заявил Дубенко.

След инцидента мечокът на име Самсон бил отведен в хирургична клиника в Краков. Руснаците ще заплатят лечението му и ще отговарят по закона за опазване на природата. Не се уточнява какво наказание ги грози.

Водещи

Най-четени