Трагедия! Еротичната столица на Европа запада 07.11 | 19:04

Затварят единственият секс музей в Париж

От iNews.bg

Столицата на Франция Париж е известна не само като център на модата, но и като рая на еротичните изкушения. Едно от доказателствата е известното кабаре Мулен Руж. На същата улица се намира и единственият еротичен музей, който обаче скоро ще затвори врати.

Новината обявиха собствениците – бившите порно звезди Жо Халифа и Ален Плуми. До това решение двамата стигнали заради намалелия интерес към нестандартната, но естетична колекция, съобщи Artprice. В основата на всичко се оказа намалелият брой на туристите и покачването на наемите в района заради проект за "облагородяване”.

"Ние никога не получихме никаква подкрепа от държавата или града", оплака се Халифа.

Колекцията предстои да бъде разпродадена на търг. По този повод аукционерът Бернар Корнет описа продажбата като "изключителна", казвайки, че колекцията на музея е "световно турне в еротичното изкуство, уникална панорама на обичаи и култури" през призмата на различни сексуални наклонности и фетиши. Сега всичко, от фалоси до пластики от Южна Америка, изобразяващи женски гениталии и тайландска тръба с форма на полулегнал мъж ще бъде предложено на търг. 

Голяма част от колекцията от 2000 предмета, включително най-стария предмет от 18 в., мраморна плоча на хиндуисткия бог Вишну от индийски тантрически храм, идва от Азия. Търгът ще включва също много рисунки и фотографии от края на 19 в. или Belle Epoque в Париж, когато градът се разглежда като световната столица на удоволствието. Има и предмети, взети от законни публични домове във Франция или "maisons closes", които са забранени след Втората световна война. Най-скъпият обект се очаква да бъде модерна бронзова скулптура на жена, правеща любов с робот, която може да донесе 8000 евро (8800 долара).

Водещи

Най-четени