Търсят човек, който да изпее най-ниския тон на света 03.02 | 11:02

Той не може да бъде изпълнен при нормално пеене

От Елена Кирилова

Звукозаписна компания издирва човек, който може да изпее тон, който е толкова нисък, че се смята, че до момента никой не е успял да го изпълни, съобщава BBC.

Произведение, от което е част въпросният тон, е дело на композитора Пол Милър. Тонът е шест полутона по-нисък от най-ниския тон, писан някога за хорово изпълнение.

От компанията са си поставили за цел да открият певец, който да го изпълни, като търсенето на баса ще стане чрез търговски списания и по интернет.

Най-ниският тон, изпяван някога от човек, е дело на американеца Джордж Мийнс, който влезе в Книгата на Гинес през 2010 г. Всъщност това, което иска звукозаписната компания, не може да бъде постигнато при нормално пеене.

Славата на композитора Милър е доста голяма, след като той бе избран от херцога и херцогинята на Кеймбридж да напише музиката за кралската сватба, която се състоя миналата година.

Неговият коледен хит "Wherever You Are”, който Military Wives Choir изпълни, стана най-бързо продаваният сингъл за последните шест години.

Водещи