Уникален случай: жена напълня, за да стане модел 02.11 | 10:42

И се пребори успешно с анорексията

От Гергана Златкова

В света на модата нещата са сложни и трудни, както неведнъж сме се убеждавали. Моделите и манекенките са подложени на жесток натиск и редица, често пъти почти непостижими изисквания, в името на това да са на върха. И жертвите никога не липсват.

Случаят, с който ще ви запознаем сега, е пример за това колко безсмислено е преследването на определен идея и колко пагубно може да бъде това за човек.

Негова героиня е Нина Блейкмор - жена, която мечтае да стане модел, но получава отказ след отказ, поради факта, че е "прекалено едра”.

По това време тя е тежи едва 50 килограма, губещи се на фона на 178-сантиметровия ѝ ръст.

За да угоди на големите в бранша и да постигне мечтата си, Нина се впуска в криворазбрана битка с теглото си и стига до момента, в който приема едва по 80 килокалории на ден.

Точно толкова енергия се крие зад кората на една ябълка, която момичето разделя на няколко части, които си хапва през деня.

За щастие в този момент се намесва майката на днес 35-годишната Нина.

Тя забелязва, че дъщеря ѝ е прекалено слаба и преминава с нея през целия ад на анорексията, от която младото момиче страда.

И точно тогава се случва това, което Нина винаги е искала – става модел. И то на няколко доста известни марки като Evans, Marks & Spencer и Harrods.

Вижте как изглежда днес смелото момиче, както и по какъв начин е успяла да се върне към нормалния си живот при Jenite.bg.

Водещи

Най-четени