Учител учи деца да правят бомби 13.01 | 08:42

Взривява ги пред тях, за да направи учебният материал по-интересен

От Олга Андреева

Германската прокуратура разследва учител, който е правил с учениците си тръбни бомби, без да им осигурява защита на очите и ушите.

39-годишният учител от Любек дори споделил пред родителите на децата, че е решил да добави малко практика в уроците си, свързана с направата на тръбни бомби, за да направи материята по-интересна за учениците.

"Просто не знаех какво да кажа. Никъде в света няма подобен учебен план", коментира майката на едно от децата пред местната преса.

Синът ѝ ѝ разказал, че учителят помогнал на него и на съучениците му петокласници да направят барут, да го поставят в тръби и след това да взривят получените бомби.

В един от пътите, когато са взривявали приготвената бомба, децата са били само на около 30 метра от нея и не са носели никаква защита на очите и ушите."Експлозията била толкова силна, че децата усетили взривната вълна в корема", разказва тя споделеното от детето си.

Случаят е докладван на полицията от друг притеснен учител още миналия май. Учителят може да бъде глобен или осъден на до три години затвор, ако бъде признат за виновен, посочва The Local.

Може да бъде отнето и правото му да преподава. За момента обаче той продължава да води часове в същото училище.

Водещи

Най-четени