Фалшиви шедьоври ще се продават във Варна 14.03 | 12:31

Ще бъдат изложени и изрисувани стари струнни инструменти, използвани в интериора

От Олга Андреева

Италианският художник проф. Даниеле Донде и неговият съдружник в бизнеса с уникални фалшификати д-р Койчо Белчев ще подредят поредната си изложба във фоайето на Гранд хотел "Димят" във Варна на 17 март, съобщи БТА.

Пролетната изложба-разпродажба на фалшиви шедьоври ще продължи до 27 март. Към колекцията от импресионисти, наред с вече известните на българската публика фалшификати на картини от Клод Моне, Винсент Ван Гог, Пиер-Огюст Реноар, Пол Гоген, Пол Сезан и Едгар Дега, изложбата ще представи и копия на шедьоврите на Тулус Лотрек.

За първи път варненци ще видят копия на руския "Передвижник" Иван Шишкин и на мариниста и баталиста Иван Айвазовски. Изложбата ще съдържа и няколко фалшификати на Владимир Димитров-Майстора и Иван Мърквичка.

Тук ще бъде и портретът на Адел Блох-Бауер, чийто оригинал, нарисуван от Густав Климт, продължава да е най-скъпо продадената картина в света (135 милиона долара).

Освен от Климт австрийското изкуство от началото на миналия век, ще бъде представено от картини-фалшификати на Егон Шиле.

Сред близо 30-те картини-копия в изложбата ще бъде представено и авторското творчеството на проф. Донде. Италианският художник ще представи в България поредния си експеримент - изрисувани стари струнни инструменти, които вече се превръщат в моден акцент в интериора на Западна Европа.

Най-четени