Фестивал на пясъчните скулптури 01.08 | 13:37

Приказки от пясък

От iNews.bg

За седми пореден път община Бургас е домакин на "Фестивал на пясъчните скулптури" – тази година посветен на темата "Приказки от пясък". От юли до септември всеки може да се наслади на впечатляващите пясъчни фигури, в които да припознае любими приказни и филмови герои, като Аладин, Семейство Адамс, Таласъми ООД и Семейство Флинтстоун.

В тазгодишното издание участват както български творци, така и чуждестранни – от Португалия, Русия, Ирландия, Чехия, Белгия, Латвия, Норвегия и Украйна. За изработката на над 20-те изложени произведения са използвани над 4 хил. тона пясък.

Древното изкуство да се правят пясъчни скулптури придобива все по-широка популярност по света – организират се състезания, гонят се рекорди, а красотата на получените творения е неоспорима и внушителна. Пясъчното изкуство обединява майстори от цял свят, които се събират на едно място и творят рамо до рамо за радост на посетителите. Чест за България е, че за поредна година по нашите ширини се провежда подобно мероприятие, превърнало се в традиция и събрало през годините на едно място скулптори не само от изброените страни, но и от Полша, Италия, Холандия, САЩ и Великобритания.

Струва си всеки, който има път към морето това лято да посети "Фестивал на пясъчните скулптури", а със следващите снимки ви каним да се потопите (макар и само духом) в изкуството на мокрия пясък.

Още снимки от фестивала можете да видите тук.

Водещи

Най-четени