Френският президент ще става актьор 23.02 | 13:50

Макрон ще изиграе роля в детска приказка на Прокофиев

От iNews.bg

Френският президент Еманюел Макрон ще става актьор. Поне временно. Той ще изпълни следващия четвъртък, 1 март, роля в музикалната приказка от Сергей Прокофиев "Петя и вълкът". Представлението ще се изпълни в една от залите на Елисейския дворец, според телевизионен канал BFMTV, позовавайки се на информирани източници, предаде БГНЕС.

Музикалният съпровод на спектакъла, който е част от поредица от артистични вечери "Елисейски четвъртъци", ще бъде на оркестъра на Републиканската гвардия. Списъкът на поканените гости за вечерта е съставен от първата дама на Франция Брижит Макрон. Каква роля ще играе президентът в пиесата все още не е известно.

Музикалната приказка за децата "Петя и вълкът" е написана от самия Прокофиев през 1936 г. Освен вълка и Петя, в приказката се появяват герои като дядото, птичето, котката, патицата и ловците. Всеки персонаж е представен от определен музикален инструмент. Целта й е да запознае най-малките слушатели с това как звучат основните музикални инструменти в симфоничния оркестър.

Водещи

Най-четени