Футболисти се отдават на секс при липса на заплати 14.12 | 16:55

Експериментът се оказал доста успешен за някои

От Даниел Любомиров

Бразилски футболисти решиха да се отдадат на секс преди мачове, защото не са получавали заплати от няколко месеца и не са им останали много удоволствия в живота. Това е обяснението, което са дали играчи на бразилските клубове Ботафого, Португеза и Вашко да Гама, когато са отказали да се явят на лагери със съотборниците си преди поредните срещи от първенството в страната.

По принцип в Бразилия има традиция всички футболисти от един отбор да отиват на хотел няколко дни преди самия двубой, за да могат да са "пред очите" на треньорския щаб, който да контролира режима им и да не им позволява "да кръшкат".

Въпросните лагери се наричат "консентрао" и са основен инструмент в страната домакин на Световното първенство догодина, за да възпира футболистите от секс преди мачове. Играчите на Ботафого, Португеза и Вашко да Гама обаче не са получавали заплатите си от 6 месеца и отказали да се явят на лагерите преди мачовете.

Стачката е факт от самото начало на годината в Ботафого, например, макар и не преди всеки кръг. Експериментът на футболистите, които свободно правели секс преди мачове, се оказал доста успешен – Ботафото спечели шампионата на щат Рио през май и завърши 4-ти в първенството на бразилската Серия А, с което си осигури участие в турнира за Копа Либертадорес за първи път от 1996-та година.

Най-четени