Хилари Клинтън далечна роднина с Оланд, Мадона и Селин Дион 06.11 | 20:13

Френски генеалог проследи родословията им

От iNews.bg

Президентът на Франция Франсоа Оланд и кандидатката за президент на САЩ Хилари Клинтън имат родство, макар и доста далечно. Това твърди известният френски специалист по генеалогия Жан-Луи Бокарно, цитиран от ТАСС и БТА.

В книгата си "Речникът на политиците", излязла тази седмица, той пише, че прабабата на Хилари Клинтън по майчина линия е била от Квебек, Канада, където нейните предци преди няколко поколения са се преместили от малкото селце Брувилер, намиращж си в департамента Мозел във Франция.

Прадеди на Клинтън впрочем, са живели и в други райони наСеверна Франция, включително в Нормандия, Пикардия, долината на Лоара и даже в Париж.

"Един твърде далечен генеалогичен клон на Клинтън се пресича с предците на президента Франсоа Оланд", твърди Бокарно. Според него Хилари има далечно родство и с попзвездите Селин Дион и Мадона.

Що се отнася до съперника на Клинтън в президентските избори в САЩ - Доналд Тръмп, то неговите дядо и баба са мигрирали в САЩ от Германия и той няма никакви корени във Франция.

Водещи

Най-четени