Художничка създаде порно за слепи 04.01 | 20:09

Релефни снимки на секси полуголи жени стават видими за незрящи хора

От Олга Андреева

За мнозина снимка на красива жена по дантелено бельо не е кой знае какво, но за незрящите да "видят" такава картина може да бъде много вълнуващо изживяване. Именно за хората с увредено зрение художничката от Торонто Лиса Джей Мърфи създава специално еротично изкуството, съобщава AOL News.

Миналата година тя пусна на пазара ръчно изработената книга "Тактилен ум", в която бяха включени релефни 3D изображения на голи хора и на техните интимни части, изваяни върху специални пластмасови страници.

Сега Мърфи пуска за продажба комплект от четири секси снимки на жени по бельо и високи токчета. Изображенията са предназначени да бъдат докоснати и видени от незрящи хора.

Първоначално Мърфи е заснела модели по бельо и ръчно е изваяла изображенията от глина, след което е направила копия от специален материал, използван при изработката на книгите за незрящи.

Тя споделя, че пластмасата е труден за обработка материал, тъй като се бръчка и, че й е отнело много време да доизпипа всяка релефна снимка. Най-трудна се оказала тази на женски задни части с дантелени прашки.

Въпреки, че някои окачествяват работата й просто като "порно за незрящи", Мърфи, която е прекарала няколко години като доброволец в канадския национален институт за хора с увредено зрение, смята, че смисълът й е много по-дълбок.

По думите й творбите й имат за цел да накарат хората да се замислят за човешката сексуалност, като същевременно помагат на хората с увредено зрение да се насладят на същите удоволствия на плътта като останалите.

 

Водещи

Най-четени