Хъркащ сънливец стана звезда в интернет 22.11 | 13:11

Животинчето спи толкова дълбоко зимния си сън, че нищо не успява да го събуди

От Елена Кирилова

Той е малък, пухкав и много сладък, което веднага го превърна в интернет звезда. Всъщност това, което можем да направи един малък сънливец известен по цял свят, е... хъркането му.

Наскоро в YouTube се появи видеоклип на сънливеца, който спи по гръб в ръката на мъж и хърка като човек, съобщава в. Telegraph. До момента видеото е гледано повече от 180 000 пъти.

31-секундният клип показва как малкият гризач леко се люлее, мърда с лапички, докато спи и си поема дълбоко въздух, похърквайки.

Сънливецът спял дълбоко, когато бил открит от Surrey Wildlife Trust по време на проучване в гора, намираща се в близост до Ледърхед.

Животинчето не се събудило, дори когато хората го взели и отвели, за да бъде претеглено. Еколозите обаче били смаяни от шумното хъркане на дребосъка.

За съжаление камерата не записала звуците, които сънливецът издавал. Той спада към застрашен вид, който прекарва една трета от живота си в хибернация.

Сънливците са активни само в края на пролетта, лятото и есенните месеци, когато си хапват плодове, нектар, насекоми и лешникови ядки, с които се угояват. След това потъват в дълбок зимен сън... и тайничко си хъркат.

Водещи

Най-четени