Ценен ръкопис на хит на Beatles отива на търг 14.04 | 19:16

"Lucy in the Sky with Diamonds" е един от класическите хитове на бандата

От Олга Андреева

Ръкопис с текста на един от класическите хитове на Beatles, "Lucy In The Sky With Diamonds”, написан от Джон Джон Ленън, ще бъде продаден на търг, предаде Ройтерс.

Ръкописът съдържа текста на песента и скица на четирима души в стая със спуснати завеси и ще бъде продаден на търг, насрочен за 14 и 15 май в Бевърли Хилс от аукционна къща "Profiles in History". Очаква се цената на ценния ръкопис да достигне 200 000 долара.

Песента "Lucy In The Sky With Diamonds” е издадена в албума на Beatles "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" от 1967 г. Тогава слушателите и медиите считат, че името на парчето представлява съкращение на наркотика LSD, заради първите букви на думите от заглавието ѝ - Lucy, Sky и Diamonds.

Джон Ленън винаги е отричал това твърдение. Както самият той, така и останалите членове на групата са споделяли, че вдъхновението за написването на тази песен е дошло от сина на Джон – Джулиън, който нарисувал картина на своята съученичка Луси. Той показал рисунката на баща си с думите: "Това е Луси в небето с диаманти".

Британката Луси Водън, чието моминско име е О'Донъл, заяви през 2007 г., че наистина тя е героинята от песента на Beatles. Луси умира през 2009 г.

"Lucy in the Sky With Diamonds" е един от най-големите хитове от издадения през 1967 г. албум на Beatles, който списание Rolling Stone поставя на първо място в класацията си "500 най-велики албума на всички времена".

Водещи

Най-четени