Милан срещу Барселона е дербито тази вечер в Шампионска лига 22.10 | 10:07

Двата отбора се изправят за седми път през последните две години

От Краси Киров

Тази вечер ще се изиграят поредната порция с мачове от най-качествения футбол в Шампионската лига.

Безспорно с най-голям интерес се очаква мега дербито между Милан и Барселона. Наистина в последните два сезона двата отбора изиграха шест мача и затова малко интересът към него се поизгуби. Все пак става въпрос за два отбора, които са обичани в цял свят.

Тази вечер от 21:45 часа "Сан Сиро" ще стане свидетел на поредния спектакъл. "Росонерите" нямат добри спомени от последните битки с Барселона и особено отпадането на 1/8 финалите след 4:0 на "Камп Ноу".

Милан със сигурност ще гледа да не падне в този мач защото вече изгуби две точки при визитата си на Аякс и всяка загуба на точки прави доста сложна борбата за второто място.

Барселона е безспорен лидер и фаворит в мача с оглед на чудесното си представяне от началото на сезона.

Възпитаниците на Херардо Мартино започнаха първенството с осем поредни победи и едва в последния мач не успяха да спечелят гостуването си на Осасуна след 0:0.

От другата страна пък Милан спечелиха последния си мач с Удинезе и вече имат 3 победи и 2 равни в първите осем кръга, което им отрежда 8-ма позиция в класирането.

Въпреки това "росонерите" ще излязат много надъхани след като през пролетта успяха да победят категорично Барселона с 2:0 на "Сан Сиро" в първия 1/8 финален сблъсък.

Най-добрата новина за Милан е, че Марио Балотели може да започне титуляр, но това ще стане ясно след днешната тренировка.

Мексес и Де Йонг пропуснаха двубоя с Удинезе и ще бъдат готови за битка. Кака се появи като резерва в двубоя през уикенда и сега може да се включи още от началото. В Барселона пък се завърна Карлес Пуйол след като за последно игра през месец март. Лионел Меси се появи през второто полувреме на мача с Осасуна защото има разтегнато сухожилие, но се очаква да бъде възстановен за Милан.

От другите по-интересни мачове довечера Арсенал приема Борусия (Дортмунд). Този мач се очаква с огромен интерес защото и двата отбора практикуват много красив и атакуващ футбол. Битката между Арсен Венгер и Юрген Клоп ще бъде на изключително ниво.

"Топчиите" се представят добре в лигата, но немския гранд вече загуби три точки в Неапол. Тази група е много равносилна и всяка спечелена точка ще си окаже влияние.

Българското участие в Шампионската лига тази вечер се свежда до мача между Стяуа и Базел. Отборът на Иван Иванов ще се опита да вземе още три точки като гост след като шокира Челси в Лондон, но загуби от Шалке у дома.

Ето и всички мачове тази вечер в Шампионската лига:

Група Е:

Стяуа - Базел

Шалке - Челси

Група F:

Арсенал - Борусия (Дортмунд)  - Ринг

Марсилия - Наполи

Група G:

Порто - Зенит

Аустрия Виена - Атлетико

Група H:

Милан - Барселона - bTV Action

Селтик - Аякс

Водещи

Най-четени