Не правете това на коледното парти с колеги 12.12 | 09:19

Избягвайте да се напивате на банкета

От Елица Елефтерова

9 от 10 компании смятат да организират коледно парти дори през тази поредна година на криза, сочи проучване.

Работили сте здраво през годината и заслужавате малко забавление с колеги в края ѝ. Преди да отворите шампанското (уискито, виното или каквото там решите да консумирате) обаче, не забравяйте, че на следващия ден ще трябва отново да се срещнете с колегите си...на трезво. Затова се постарайте да се държите прилично (поне сравнително) по време на коледния банкет, както го наричаме по нашите ширини. Ето няколко съвета за това какво е по-добре да избягвате да правите.

Не се напивайте безпаметно

В много компании напиването не се възприема като нещо кой знае колко лошо, но все пак на подобни събития се събират всичките ви колеги. Така че е желателно да не сте тотално пияни. От друга страна пък ако цяла вечер се размотавате с безалкохолна бира, това също може да направи лошо впечатление и със сигурност ще бъде запомнено от повечето ви колеги. Така че най-добре бъдете умерени. 

Не разказвайте "неприлични" вицове

Коледното парти е шанс да покажете "лъскавата" страна на личността си и това колко сте остроумни. Не е нужно разговорите да се въртят около работата, политиката, религията и секса, защото това може да създаде неприятни ситуации и да засегне някого. Ако все пак държите да разкажете някой нецензурен виц, бъдете дискретни.

Останалите съвети за това как да се държите на фирменото коледно парти прочетете в Econ.bg.

Водещи

Най-четени