Ето го официалния бизнес на Мартин Нотариуса 09.02 | 15:00

На първия му EГH не излизат никакви фирми от търговския регистър. На втория излизат общо 15 фирми, от които една закрита

От iNews.bg

Колегите от "24 часа" провериха бизнеса на Мартин Божанов, след като стана известно, че той е сменил ЕГН и фамилията си.

На първия му EГH не излизат никакви фирми от търговския регистър. На втория излизат общо 15 фирми, от които една закрита – "Транс кемикъл".

"Кленманн" първоначално е била собственост на първата му съпруга Адриана, но през 2013 г. дяловете са прехвърлени на Мартин. Именно тази фирма до 2020 г. е притежавала прочутия частен клуб за магистрати SS club, в който се е влизало само с магнитни карти - там са се събирали прокурори и съдии от спецпрокуратурата и спецсъда, които се намират в близост. След закриването им спира работа и клубът. През същата година същата фирма продава апартамент от 333 кв. м. за половин млн. лв. на Любена Петрова - Снежанка от "8-те джуджета" и бивша съпруга на Петьо Еврото в същия комплекс, в който живееше и бе убит Нотариуса.

Други от фирмите му са "Дизайн комерс 2011", "Спринт 2002" (наложен запор от ЧСИ, който след това е вдигнат), "ИБ-Консулт1"(запор от НАП), "Бърд консултинг" (запор от НАП), "Строй инвест инженеринг" (два наложени запора от ЧСИ, които след това са вдигнати), "Холк консултинг" (запор от НАП), "Военна академия – военни технологии и съоръжения". В тази фирма първоначално съдружник е била втората съпруга на Мартин Гергана Грънчарова, която през 2021 г. е прехвърлила дяловете си на майка си Марийка Грънчарова.

Същата Марийка е била последният собственик на "Ес ес холидей", преди дяловете да бъдат прехвърлени на Евлоги Валериев Петров. Чрез "Ес ес холидей" е управляван клубът за магистрати SS club. Мартин е бил собственик на друга фирма за управление на питейни заведения – "Еспресо култура", като през 2022 г. е прехвърлил собствеността на друг. По същия начин е постъпил и при търговската си фирма "Викол трейд" през 2019 г.

В "СтеГер 2018" Мартин държи 50% от дяловете, които са му прехвърлени от втората съпруга Гергана Грънчарова. Съдружник там му е Иван Михайлов. Сред съдружниците му няма публично известни фигури.

Водещи

Най-четени