Министър Иванов: Всички замесени в подслушването по "Червей" ще понесат своята отговорност 13.02 | 09:53

Той допълни, че дисциплинарна отговорност ще бъде понесена

От iNews.bg

"Този, който е издавал разрешения за подслушване по "Червей", трябва да понесе своята отговорност", заяви пред bTV правосъдният министър Христо Иванов.

Той допълни, че дисциплинарна отговорност ще бъде понесена. Може да става дума и за освобождаване от длъжност, не отхвърли възможността за изгонване. Според него неяснотите около подслушването са много и тепърва трябва да се изясняват.

Констатацията за подслушванията е много обезпокоителна. Ако има данни за дисциплинарно производство срещу съдии, това трябва да се случи, каза министърът, той обаче не пожела да назове имена.

Няма никакво сечение между въпросната проблематика с подслушването и протестите, според това, което съобщава шефът на бюрото да СРС-та Бойко Рашков, допълни Иванов.

Според него разработката, която е послужила за основание за подслушването, е в прокуратурата и се очаква тя да прояви нулева толерантност.

Обещавам пълна подкрепа за действията на новия шеф на ВКС Лозан Панов, той направи силни заявки, коментира министърът избора на новия председател.

Водещи

Най-четени