Накълцаната Дебора записа първата си песен 03.11 | 21:30

Обещанието на фолкпевеца Галин е изпълнено

От iNews

Обещанието на фолкпевеца Галин, че ще направи песен със зверски нарязаната Дебора от Стара Загора, е изпълнено. Звездата и 18-годишната девойка вече са записали парчето, което изпълнителят й подари преди време.

"През ноември ще излезе песента", каза Галин. Певецът пръв от известните протегна ръка към пострадалата девойка. Случаят с младото момиче стана публично известен на 28 юли т. г., когато медиите съобщиха, че тя е с 400 шева, след като е била обезобразена с макетно ножче. Зверството придоби особена публичност, след като стана ясно, че след случилото се соченият за извършител Георги Николаев първо е бил задържан по обвинение за средна телесна повреда, но после е пуснат, защото обезобразяването на момичето с макетен нож и счупеният нос са били квалифицирани от прокуратура и съд като лека телесна повреда. Казусът изправи на нокти обществото с бруталността си, след като близките на жертвата се обърнаха към медиите, че Николаев е пуснат на свобода, а телесната повреда не Дебора е определена като "лека". Последваха спешни промени в закона за домашното насилие и Наказателния кодекс, а заместник прокурорът на Стара Загора Георги Видев беше разжалван. Случаят "Дебора" предизвика  вълна от съпричастност, както и масови протести срещу насилието е цялата страна. После 26-годишният мъж беше задържан и оставен за постоянно в ареста от съда в Стара Загора. Разследването по случая продължава, пише "Ретро".

Преди малко повече от седмица експертизи отложиха делото в Старозагорския районен съд срещу Георги, който е обвиняем за обезобразяването на 18-годишната Дебора Михайлова. Той е поискал да бъде отменена мярката му за неотклонение "задържане под стража", но след това е пуснал писмено  волеизявление, с което оттегля искането си. Предвид това, съдът е прекратил образуваното частно наказателно дело и отменил разследването си за насрочване на открито съдебно заседание. "Гледането се отлага по наше искане за неопределена дата", коментира за "Телеграф" адвокатът му Петко Кънев. Причината е, че чакаме експертизите, за да е пълна картината, и тогава ще продължим", уточни той. Така на този етап Георгиев продължава да лежи в ареста с мярка "задържане под стража".


Водещи

Най-четени