Националистите в подкрепа на казуса Елин Пелин 20.02 | 10:35

Кметът на града още отказва да издаде документи за адресна регистрация на сирийско семейство

От iNews.bg

Повече от седмица продължава казуса с нежеланите мигранти в Елин Пелин. Местните хора се надигнаха на протести, а кметът на града продължава да отказва да издаде документи за адресна регистрация на сирийско семейство в хуманитарен статут. В негова подкрепа се обявиха и националистите, начело с Красимир Каракачанов.

"Подкрепям хората, които не желаят България да се наводни като Германия, като Белгия, с нелегални имигранти. Кметът е избран от гражданите на Община Елин Пелин и е длъжен да се съобразява с техните желания. Видяхте спонтанната реакция на хората на площада”, посочи Каракачанов. По думите му в Елин Пелин има "поне 10 човека мюсюлмани”, които са добре интегрирани, защото са дошли у нас още като студенти, но имало и поне 20-30 нелегални", каза Каракачанов пред bTV.

За пример той даде Европа и прииждащите там нелегални имигранти от Африка и Близкия Изток. Според него това са хора, които не желаят да се съобразяват с историята и с християнските традиции.

"Аз не съм видял и не съм чул някой от тези 19 000 нелегални имигранти да обработва земя и да работи”, отбеляза още Каракачанов.

Водещи

Най-четени