Професори от СУ са с "предупреждение за уволнение" 03.12 | 19:27

Ректорският съвет бсъди сигнал за нарушение на проф. Драганов и на проф. Рабаджиев

От Мая Александрова

На свое извънредно заседание Ректорският съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" обсъди сигнала за нарушение на проф. Драгомир Драганов и на проф. Костадин Рабаджиев от Историческия факултет на СУ.

Това се посочва в съобщение, публикувано на сайта на висшето училище.

В него се казва, че Ректорският съвет се е запознал с обясненията на двамата професори и с документацията, представена от декана на Историческия факултет, както и с предложението на Деканския съвет преподавателите да бъдат наказани със "забележка".

През миналата седмица студенти разпространиха запис на преподаватели, които пият в сградата на Софийския университет. В клипа от ранните часове на 27 ноември са заснети проф. д-р Костадин Рабаджиев - ръководител на катедрата "Археология", и проф. Драгомир Драганов.

От СУ съобщават, че Ректорският съвет е решил, че "с действията си на 26 и 27 ноември т.г . проф. Драгомир Драганов и проф. д-р Костадин Рабаджиев са нарушили Закона за висшето образование, Правилника за устройството и дейността на Софийския университет, Правилника за вътрешния трудов ред и заповед на ректора, и особено задължението да се отнасят с уважение към честта и достойнството на студентите и да спазват академичната етика на територията на Университета".

С тези свои действия те са уронили доброто име на Университета, поради което Ректорският съвет взе решение на проф. Драгомир Драганов и на проф. Костадин Рабаджиев да им бъде наложено дисциплинарно наказание "предупреждение за уволнение", се посочва в съобщението на СУ.

Водещи

Най-четени