Дъждът пак се завръща в комбинация с мъгли 21.10 | 07:50

Очаква се и леко захладняване

От iNews.bg

Последният работен ден ще премине под знака на облачното време. На места дори се очакват превалявания или ръмежи, но те няма да са значителни. В равнините и котловините на Западна България ще бъде мъгливо и ще духа слаб вятър от изток-югоизток.

Температурите ще се задържат сравнително приятни, като максумумът им ще варира между 12 и 17 градуса. На местата с по-дълготрайна мъгла обаче ще са малко по-ниски. Най-топло ще е в Пловдив и Ямбол - 17 градуса, а най-студено - за пореден път във Видин, където живакът в термометрите ще остане на 12 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Планините днес няма да са най-неприятното място, защото облачността там ще е променлива. На отделни места ще превали слаб дъжд, в много райони обаче ще има мъгла. Ще духа умерен югозападен вятър, а максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, а на 2000 метра – около 5 градуса.

Над Черноморието също ще е предимно облачно, на места със слаби превалявания. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 14-15 градуса, а температурата на морската вода ще е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Водещи

Най-четени