Зейнаха нови дупки заради топенето на снеговете 18.01 | 08:32

Как върви почистването при поредните валежи

От iNews.bg

Все повече нови дупки започват да се появяват с повишаването на температурите и топенето на снеговете. Според заместник-кмета на София Евгени Крусев траповете зейват на неремонтираните в последните години пътни артерии в столицата. 

"Кърпенето на дупките вече е започнало по основни булеварди, продължава се и към по-малките улички", отбеляза той пред bTV.

Междувременно от полунощ 120 снегорина почистват софийските улици. Очаква се снеговалежът да продължи и в час пик. В малките квартални улици почистването е изключително трудно заради паркираните автомобили.

Иначе валежите обхванаха цялата страна. За всички райони, без крайните югозападни, е в сила жълт код за обилни снеговалежи. По морето предупреждението е и за силен вятър. От АПИ съобщават, че пътищата са предимно мокри и заснежени, по усойните места – заледени, но почистени и обработени. 

Най-много сняг вече е натрупало в Хасковско и Великотърновско – над 40 сантиметра. Пътната агенция въведе тази сутрин ограничения в област Бургас за всички превозни средства по пътя Миролюбово – Каблешково. Забранено е и движението на камионите над 12 тона през прохода Предела и пътищата Ботевград – Правец, Луковит – Ябланица и Айтос – Ябълчево.

Водещи

Най-четени