Излезте навън през уикенда. Очаква ни топло и слънчево време 21.03 | 20:00

Максималните температури ще стигнат до 24 градуса

От iNews.bg

Първият пролетен уикенд ще ни зарадва с топло, слънчево и приятно време. Още през нощта над страната ще е ясно и почти тихо. Минималните температури ще са от 2° до 7°, в София около 2°. През деня ще е слънчево и топло.

В Източна България ще духа слаб източен вятър. След обяд от запад ще се появи висока облачност, която няма да промени слънчевия характер на времето. Максималните температури ще са между 18° и 23°. В София около 19°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 16°. Вълнението на морето ще 1-2 бала. Температурата на морската вода е 8°.

В планините ще е предимно слънчево и топло. Ще духа слаб, по билата и върховете до умерен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на 1200 метра около 12°, на 2000 метра около 5°.

В неделя ще бъде предимно слънчево и топло с максимални температури между 19° и 24°, по-ниски по Черноморието. В понеделник ще остане топло, но ще се заоблачи. По-късно през деня и през нощта срещу вторник, с ориентиране и усилване на вятъра от северозапад, в страната ще нахлуе хладен въздух. На места, главно в Западна България, ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Във вторник ще превали и в останалата част от страната. Дневните температури ще се понижат - максималните ще са между 9° и 14°, в източните райони все още високи, до 20°.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Георги Цеков, дежурен синоптик.

Водещи

Най-четени