Истинското лице на зимата – ще паднат ли температурите до -40º? 01.10 | 10:29

Вижте до какви рекорди ще падне живакът и кога страната ще се "облече" в бяло

От Теодора Кокаланова

След като за съжаление горещите летни температури вече отминаха, "заваляха" прогнози каква зима ни очаква и подготвени ли сме за нея. Ще ни затрупа ли силен снеговалеж или ще се радваме на мека и по-разголена зима. В зависимост от това какви премеждия и изненади ни е приготвил декември, всички ние очакваме отговора на въпроса дали сме готови да посрещнем подобаващо зимните предизвикателства. 

Синоптикът Симеон Матев прогнозира, че през декември и голяма част от януари ще бъдат по-топли от обичайното, а времето през ноември и октомври ще е нормално. 

"Има вероятност в края на януари и началото на февруари да видим истинското лице на зимата, но студът ще продължи около десетина дни", заяви той. 

По думите му температури от минус 40 градуса са слабо вероятни. "У нас живакът никога не е падал до тях", отбеляза Матев в студиото на TV7. Синоптикът посочи, че е трудно да се прави такава дългосрочна прогноза.

"Очаква се през октомври да има 7 дни с валежи, но като цяло месецът ще е по-сух от предходните. Дъжд ще има на 8, 12, 17, 18, 22, 26 и 31 октомври", допълни Матев. 

Синоптикът допълни, че в края на месеца ще има и мъгли, а равнините ще бъдат "облечени" в бяло. В тези райони се очаква да побелеят още през ноември. 

 

Водещи

Най-четени