Освен софиянци, и бургазлии тръгнаха да пътешестват 20.12 | 14:45

Трафикът ще е от Бургас към големите зимни курорти

От Кремена Бедерева

Софиянци вече започнаха да се изнасят към провинцията. Но освен столичани, в следобедните часове към 17:00 ч. се очаква по-засилен трафик и на входно-изходните артерии на Бургас във връзка с предстоящите празници, каза за радио "Фокус" - Бургас говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева.

Трафикът ще е от Бургас към големите зимни курорти във вътрешността на страната. Създадена е организация от сектор "Пътна полиция". Достатъчен е броят на полицаите, които ще са разпределени по маршрута, така че да не се допускат тежки инциденти.

"Към това призоваваме и водачите да шофират със съобразена скорост и при спазване на законовите изисквания. Ще има засилени проверки за шофиране след употреба на алкохол, за водачи които не използват хендс фрее, директно на пътя ще се тестват водачи за употреба на упойващи средства, ще се спират и тези с рисково поведение, както и нетолерантните към пешеходците водачи. Това важи в пълна сила за Бургас-град”, обясни Рандева.

Водачите ще се спират за проверка както в светлата, така и в тъмната част на деня. Тя апелира водачите да проверят автомобилите си преди да тръгнат на път, задължително да сложат зимни гуми и зимна течност за чистачки.

Водещи

Най-четени