Очаква ни мокър, подгизнал четвъртък 24.07 | 07:00

Слънцето се появява в петък?

От Мая Александрова

И днес облачността над страната ще е по-често значителна. На много места ще има превалявания, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от север, северозапад.

Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса. В София максималните стойности ще достигнат 26 градуса, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане малко по-ниско от средното за юли.

Над Черноморието ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат. Максималните там ще са от 25 до 28 градуса. Температурата на морската вода ще е между 23 – 25 градуса. Вълнението на морето 2 - 3 бала.

Над планините ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще е от север, северозапад, слаб до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18, на 2000 метра около 12 градуса.

В петък ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, без съществени валежи. Вятърът отначало ще е слаб до умерен, северозападен, по-късно ще се ориентира от север и североизток.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, след обяд с развитие на купеста облачност, повече над Западна България, където на отделни места за кратко ще превали. Вятърът ще се ориентира от изток, втория ден и от югоизток. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 27 и 32 градуса.

Водещи

Най-четени