Посещението на Путин обърква движението в София 12.11 | 16:37

Затворен за движение ще е участък от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ще има и промени в градския транспорт

От Нели Минчева

В събота ще бъде затворен за движение участък от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, ще има и промени в движението на градския транспорт, съобщи пресцентърът на Столичната община. Причината е еднодневното посещение на председателя на правителството на Руската федерация Владимир Путин.

От 18.00 ч. тази вечер до отпътуването на официалната делегация се забраняват престоят и паркирането на превозни средства по ул. "Ген. Гурко" между ул. "Г. С. Раковски" и ул.

"Леге", по ул. "Княз Александър Първи" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Ген. Гурко", по ул. "Дякон Игнатий" между ул. "Ст. Караджа" и бул. "Цар Освободител".

От 7.00 ч. в събота сутринта се забраняват престоят и паркирането и по ул. "Мими Балканска", бул. "Брюксел", централните и локалните платна на бул. "Цариградско шосе" между бул. "Брюксел" и пл. "Орлов мост", локалното платно на бул. "Цар Освободител" между пл. "Орлов мост" и бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител" между пл. "Орлов мост" и пл. "Независимост", бул. "Княз Ал. Дондуков" между бул. "Васил Левски" и пл. "Независимост", по пл. "Независимост", пл. "Атанас Буров", пл. "Княз Александър Първи", пл. "Св. Ал. Невски" и се закрива базара за художествени произведения.

Забранява се престоят и паркирането и по ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул. "11-ти август" между ул. "Московска" и пл. "Св. Ал. Невски", ул. "15-ти ноември" между ул. "Оборище" и пл. "Народно събрание", пл. "Народно събрание, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и ул. "Ген. Гурко", паркингите на моста пред Националния стадион, паркинга пред Сектор "Г" на Националния стадион.

От 10.00 ч. в събота „до отпадане на необходимостта“ се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Драган Цанков" и пл. "Орлов мост".

От 7.00 ч. се забранява и влизането на превозни средства и колите на градския транспорт по горепосочените улици и булеварди в зависимост от преминаването на кортежите и по преценка на "Пътна полиция". От 10.00 ч. се променя и маршрутът на автобусни линии с номера 72, 75, 76, 114, 204 и 604.

Автобусите по линия номер 72 ще се движат към пл. "Орлов мост" от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" по ул. "Ген. Гурко", бул. "В. Левски", ул. "Шипка", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута си.

На автобусите по линия номер 75 в посока към пл. "Орлов мост" маршрутът се скъсява до Военната академия, по линия номер 114 - от пл. "Орлов мост" по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Цар Освободител", бул."Цариградско шосе" и по маршрута им, по линии с номера 76, 204 и 604 в посока от към пл. "Орлов мост" от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" по ул. "Ген Гурко", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута им.

Посещението на Путин е свързано с подписването на договор за смесената компания, която ще изгражда газопровода „Южен поток“. Според официалната информация, предоставена от премиера Бойко Борисов, не се предвиждат разговори за АЕЦ „Белене“.

Ако обаче въпросът за „Белене“ бъде повдигнат, по думите на Борисов ще се постави и въпрос за завишената цена на проекта. 

Водещи

Най-четени