Бареков зове на протест срещу монополите и президента 25.10 | 16:16

Не подмина и пловдивския кмет – готви му засада в Пловдив

От Филипа Тодева

Продължава нашата битка срещу монополите и за прозрачност на институциите, обяви в отворено писмо до медиите изпълнителният директор на TV7 и News7 Николай Бареков.

"В неделя от 17 часа призовавам всички на протест – онези, които през февруари излязоха, нашите приятели от ВМРО, движение "Сила", Граждански контрол в лицето на Ангел Славчев и всички желаещи. Каним всички млади и стари, които са жертва на монополите в енергетиката и останалите сфери на обществения живот. Нека се съберем пред Министерството на икономиката и енергетиката, както обещахме, и да попитаме защо БСП и ГЕРБ сключиха сделка и сложиха Румен Овчаров да държи Златната акция на държавата в монополиста "Лукойл"?", пише Бареков.

Той подчерта, че е заявил желание и за протест пред президентството, където ще бъде поискана оставката на държавния глава Росен Плевнелиев. Бареков отбелязва, че от две седмици президентът отказва да каже защо е получавал пари на ръка. "Днес от общината се опитаха да си измият ръцете с полицията и да не разрешат митинга ни на "Дондуков" 2. Очевидно Фандъкова е накарана от Бойко Борисов. По закон тя няма право да ни откаже да митингуваме, но ако менторът ѝ от Банкя я застави да го направи, ние ще поискаме и нейната оставка. Ние знаем нашите права и ще отстояваме нашата гражданска позиция за пълна промяна на политическата система в полза на хората", предупреди той.

Освен това Бареков обяви, че в понеделник прави извънредно предаване на "България без цензура" от 17:00 часа на площада в Пловдив, за да покаже ясно на "проваления политик Иван Тотев, че няма място като кмет на ГЕРБ, който назначава партийните калинки".

"Тотев си призна, че брутално изнасилва закона в местния парламент. Затова призовавам всички общински съветници от града да му покажем заедно, че е нежелан в Пловдив. Трябва да знаем, че можем да успеем да променим системата само ако ясно изразим на глас нашето желание за реформа", се казва още в писмото му.

Водещи

Най-четени