Борисов би преговарял само с Патриотите след изборите 21.02 | 13:21

Лидерът на ГЕРБ не вижда възможни коалиции, прогнозира дълъг живот на служебния кабинет

От iNews.bg

"Служебният кабинет ще остане за по-дълго. Не виждам как ще се направят коалиции в тази ситуация. Не съм гадател, но от това, което виждам и чувам, ще е много трудно да се седне на една маса и да се постигне това крехко съгласие, което постигнахме с Патриотичния фронт, Реформаторския блок и АБВ. След изборите бих седнал на една маса да преговарям само с Патриотите". Това заяви пред журналисти бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов коментира и резултатите от проверката на служебния кабинет. "Мисля, че и тази тема е много шум за нищо. Герджиков се постара максимално бързо, в рамките на възможностите, които има, да каже, че опасенията и приказките на БСП в тази насока, са неверни. Нямаше как да им обслужи интереса", похвали експремиерът своя наследник на поста.

"Това, което се изнася като информация - за много от нещата сме внасяли сигнали или сме сезирали", отбеляза Борисов. Лидерът на ГЕРБ обаче отново подчерта, че "служебният кабинет е на социалистите". "Служебното правителство е на БСП, защото те спечелиха изборите", категоричен е Борисов.

Водещи

Най-четени