Борисов за политическия проект на Слави: То на думи е лесно! 16.09 | 15:34

Трифонов търси морални и талантливи българи да управляват страната

От iNews.bg

Премиерът Бойко Борисов пожела успех на политическото начинание на телевизионния водещ Слави Трифонов, като изрази съмнение относно крайната му реализация.

"Така че на думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно. Пожелавам му успех на Трифонов. Това е демокрацията", заяви лидерът на ГЕРБ и премиер трети мандат.

Повод за коментара му стана вчерашното отворено писмо на продуцента и водещ на "Шоуто на Слави" до медиите, че започва да търси "морални и талантливи българи", които могат да управляват България.

Борисов обаче е скептичен относно успеха и предупреди за трудностите пред начинанието.

"Аз винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия и тогава става ясно колко трудно става. Защото ако е голяма партията, примерно в ГEРБ има само 1200-1300 човека общински съветници, областни управители, министри, зам.-министри, депутати, шефове на агенции, зам.-областни управители, кметове, зам.-кметове", каза премиерът.

"От чужбина ли ще ги докараш, от къде ще ги събереш? Един да те издъни, един, месеци наред се обясняваш. И казват: това е управлението на ГЕРБ, един от хилядите", обърна се задочно Борисов към Трифонов, с който отдавна са във война.
 

Водещи

Най-четени