Борисов отвърна на Нинова и Радев от Залцбург 20.09 | 13:35

Тук разглеждаме Брекзит, а в България се вълнуваме за Унгария, недоволен е премиерът

От Ани Романова

"Раздвоение има в партията, която издигна Румен Радев за президент. Корнелия Нинова и депутатите обявиха, че подкрепят Орбан, а в Брюксел гласуват друго - срещу него", заяви Бойко Борисов в Залцбург.

"Ще се радвам веднъж президентът да се разграничи от БСП и да има собствено мнение", допълни той. "Няма как Орбан да ме целува за твърдата подкрепа, а в България се разиграва драма. Няма точка дори в кулоарите да се обсъжда наказанието на Унгария", каза премиерът.

Относно коментара на Румен Радев за Младен Маринов, Борисов попита: "Един президент не трябва ли да е баща на всички партии, не би ли трябвало да е еднакво отдалечен от всички партии, да е обединител? Нима при него няма един с хитлеристки поздрав? За същото нещо аз махнах зам. - министър. Отговорността се понася от тези, които са избрани. Всеки ден ние сме подлагани на критики. Не чухме нищо за БСП."

"Тук разглеждаме Брекзит, а в България се вълнуваме за Унгария. Не са прости нещата, искаме да защитим българите, които живеят във Великобритания", заяви Борисов. "Защо БСП не коментират ролсройсите", попита риторично премиерът по повод скандала с Бенчо Бенчев, спонсорирал БСП.

"Голи приказки говорят Нинова и Радев. Наглост и нахалство е тяхното", заключи Бойко Борисов.

Относно слуховете, че Румяна Бъчварова живее заедно с Росен Бъчваров, Борисов заяви: "Нито живеят заедно, нито нищо. Тя стана баба, гледа внуче. Двамата си имат семейства.

Снимка: Фейсбук

Водещи

Най-четени