Дават още 5,5 млн. лв. за ремонт на сградата на военното НДК 19.09 | 11:33

Средствата се предоставят за подобряване условията на работа на СРС и СРП

От Ивелина Георгиева

5,5 млн. лв. допълнително отпуска правителството за ремонт на сградата на военното НДК. Средствата се предоставят за подобряване условията на работа на Софийския районен съд (СРС) и Софийската районна прокуратура (СРП), заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерски съвет.

Идеята е да се ремонтира сградата на военното НДК, така че там да бъдат настанени наказателните съдии и прокурори от Районния съд в София, каза правосъдният министър Диана Ковачева.

По този начин ще се реши проблемът с натовареността, ще има възможност да бъдат назначени повече съдии и също така да бъдат направени 35 заседателни зали.

До момента са осигурени 9 млн. лв. за ремонта на сградата на военното НДК.

От днес стартира обществената поръчка, с която ще започне ремонтът на военното НДК. На практика днес с постановление на МС се дават още 5,5 млн. лв. на Министерство на правосъдието, за да може да бъде достигната прогнозната стойност от 15 млн. лв. за ремонт на сградата, посочи Ковачева.

Правосъдният министър очаква най-ниската и бърза оферта. "До юни се надяваме да открием новата сграда на СРС във военното НДК".

Правителството отпуска допълнително и 1 млн. лв. за ремонта на сградата на бул. "Цар Борис ІІІ", където ще се помещава архивът на Софийския районен съд. Ремонтът на тази сграда вече е започнал, но са необходими допълнителни средства, за да се направи покрива.

По този начин изцяло е обезпечен ремонтът на двете сгради. Така реално СРС ще се сдобие с общо 70 съдебни зали в двете сгради.

Водещи

Най-четени