Кирил Добрев напуска парламента, отдава се на БСП 25.05 | 17:31

Поставен пред избор, заместникът на Нинова се отказа от депутатството

От iNews.bg

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев е подал заявление за напускане на 44-ото Народно събрание. Това стана след обявеното му намерение, че ще се откаже от депутатското място, за да се занимава само с организационни въпроси в партията.

Преди десет дни по предложение на Корнелия Нинова от Изпълнителното бюро на БСП бяха извадени петима депутати. Лидерката въведе неписано правило - социалистите да избират дали да бъдат народни представители или членове на ръководството, припомня Дневник.

Изключение беше допуснато само за зам.-председателя на БСП Стефан Данаилов, Валери Жаблянов (зам.-председател на 44-ия парламент), Драгомир Стойнев и Крум Зарков (зам.-председатели на парламентарната група), за да имало приемственост.

Единствено Кирил Добрев избра работата на "Позитано" 20 пред депутатското място. После по предложение на Нинова пленумът го избра за зам.-председател на БСП.

Очаква се на негово място в Народното събрание да влезе Кристина Сидорова от Габрово.

Добрев има почти 12 години стаж в Народното събрание. През февруари конгресът на БСП прие ограничение за кандидати за депутати да не могат да бъдат издигани социалисти с толкова години опит в парламента. Социалисти твърдят, че Кирил Добрев иска да повтори делото на баща си Николай Добрев в БСП.

Водещи

Най-четени